Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2013 15:26 - УМНИКА -- 20. Дион V (3)
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 2869 Коментари: 4 Гласове:
45

Последна промяна: 09.01.2014 17:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Атлант, Атлас, Посейд, 2-ра луна от 2495-то слънце от века на Лъва (12 486 г.пр.н.е.).

---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---

- Някои от тези картини карали хората нервно да се почесват тук-там и особено където не ги сърби. Други пък престоявали с часове, втренчени в странните изображения, в търсене на някакво що-годе задоволително обяснение за налудничавите изпълнения на чужденеца. Но както често се случва с известните имена, никой вече не си и помислял да изкаже най-очевидното предположение: а именно, че старият Барус най-сетне се бил предал на безумието. Дори мустаците му вече не били толкова щръкнали, а по-скоро били унило клепнали, а в особено мрачните му моменти на умопомрачение - дори заплашително накъдрени. Но в същото време купувачи от близо и далеч продължавали да се тълпят на изложбите му, пулели се и се почесвали срещу чудноватите му произведения и изказвали предположения за посланието, което творецът навярно е искал да вложи в тях. И давали мило и драго, за да се домогнат до някоя от тези мацаници, само защото в долния десен ъгъл те носели подписа на великия Барус. А той само си седял на едно малко столче встрани от цялата тази суматоха, сучел мустак и тайничко се подсмихвал с чаша вино в ръка, докато златните слънца[13] подрънквали доволно в кесията му.
Едомар плесна доволно с ръце, сякаш току-що бе преживял един от онези омайващи моменти, когато големият откривател бива озарен от внезапно прозрение.
- Колко сте прав, господин Дион! А най-голямата ирония е, че повечето хора сигурно не биха разпознали и една творба на Барус Сипендо, даже ако я навиеш на руло и ги цапардосаш с нея по носа! - той се засмя. - Което само идва да покаже колко по-важно е това да си известен, отколкото да създаваш нещо наистина стойностно.
image

---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---




Тагове:   Дион,


Гласувай:
45



Следващ постинг
Предишен постинг

1. faktifakti - как ги измисляш такива дълги и интересни , не е истина просто.
02.07.2013 15:56
аплодисменти.
цитирай
2. teatarnamechtite - фактифакти,
02.07.2013 16:15
Когато цялата история в общи линии вече е измислена, остава само да я облека в подходящи одежди, да добавя съответните декори... и героите сами оживяват. :-)

Отначало, докато свикна беше по-трудно, но сега вече съм си изградил собствено темпо и историята си тече от само себе си. Единственото, което ми липсва, е достатъчно време, за да я излея черно на бяло.
цитирай
3. injir - Скоростта на светлината? Става още ...
03.07.2013 01:01
Скоростта на светлината? Става още по-интересно.:)
цитирай
4. teatarnamechtite - инджир,
03.07.2013 10:31
Той нали в предишната глава направи някои неподозирани открития за светлината, като използва единствено силата на мисълта и въображението си:

http://teatarnamechtite.blog.bg/zabavlenie/2013/04/25/mishoka-15-dion-iv-1.1104474
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 926518
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156