Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2013 10:12 - УМНИКА -- 00. Пролог II
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 1308 Коментари: 0 Гласове:
46

Последна промяна: 09.01.2014 17:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---

- Кучето несъмнено е полезно нещо. - прекъсна го младият мъж с щръкналите уши и за пореден път го удостои с една от онези обезоръжаващи лукави усмивки, с които напоследък се бе прославил из мраморните коридори на Изумрудения дворец.
Внезапно настъпилото отвъд стъклото раздвижване привлече вниманието на двамата. Там изглежда раздразненият гигант с чудовищните мускули отново бе насъбрал достатъчно сили, за да поднови думкането с юмруци по масата и реването с пълно гърло. И оттук се виждаше, че жилите по врата му се изпъват до скъсване.
- Слава! Слава. Слава... - продължаваше да намила седящият срещу него мъж с бялата роба, сякаш нищо особено обезпокояващо не се случваше само на две крачки от другата страна на масата.
"Ако тази верига се окаже слаба, горко му на младшия ни жрец", помисли си стрецът и побърза да се върне към разговора с изтупания държавник.
- Да. Полезно е. - промълви той. - Моите редовно ми носеха чехлите, когато ме мързеше да се довлека до преддверието на храма. Много послушни псета бяха наистина.
До него клепоухият кимна доволно, а усмивката все така блестеше върху червендалестото лице, ширнала се от ухо до ухо.
- И най-хубавото е, че подлежат на дресировка. - изрече той с тон, който повече подхождаше на учител в начално училище, който тъкмо се кани да изнесе важен урок за живота на ококорените насреща му малчугани. - Едно куче може да върши и много други неща, освен просто да ти носи чехлите. То може да подкара стадото овце към заграждението. То ще те предупреди, ако крадец се опита да нахълта у дома ти. То ще подгони дивеча натам, където ще ти е най-удобен за отстрел. То дори ще убие за теб, ако се наложи. Стига да му заповядаш.
image
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---




Тагове:   мишока,


Гласувай:
46



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 926266
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156