Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2013 14:45 - УМНИКА -- 19. Доко VII (1)
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 1974 Коментари: 4 Гласове:
34

Последна промяна: 09.01.2014 17:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Атлант, Атлас, Посейд, 4-та луна от 2496-то слънце от века на Лъва (12 485 г.пр.н.е.).

image 
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---   - Има едно правило, което може и да не го намерите в никой официален документ, но което повечето от нас строго спазват. - заяви с дълбока убеденост техният домакин. - И то е, че за да имаш въобще някакви изгледи да седнеш на един от всичките онези дузина дузини неудобни столове с гадните зелени тапицерии в Изумрудената зала, трябва задължително нещо да не си наред с главата. - той пак се изкиска и се пресегна към една гарафа с разредено вино, за да налее на младите си гости. - Затова и ще видите толкова много побелели коси наоколо - с напредването на годинките на всекиго от нас неминуемо започва да му се разхлопва дъската. И тъкмо когато вече е постигнал всичко в живота, натрупал е големи богатства и когато в един хубав ден по някаква необяснима причина реши да се озърне назад и с недоумение се зачуди какъв ли е бил смисълът на всичко това, и когато рано или късно си зададе въпроса "а сега накъде", най-естествената следваща крачка изглежда е да влезе в голямата политика.
- Да, трябва да призная, че и моите скромни наблюдения сочат същото. - успя да вметне Додо, но веднага съобрази, че неговите впечатления за света на политиката бяха твърде нищожни в сравнение с тези на когото и да било в тази сграда, особено като се имаше предвид, че са били натрупани в някаква треторазрядна държавица на задника на географията. Затова той предпочете да си замълчи.
- Чудите се защо ли е така? - попита Лориан ва-Мидор. - Честно казано и аз недоумявам. Но все пак ето ме, и аз съм тук, сред всичките тези старчоци. - той още повече изпъчи шкембе, сякаш за да подчертае думите си. - Може би причината за всичко това е, че съществува само едно нещо, по-опияняващо от големите кинти. И това е голямата власт. Защото, каквото и да Ви разправят, кинтите наистина са само едно средство. А крайната цел е да притежаваш толкова власт, че останалите хем да се страхуват от теб, хем да те уважават. Въобще уважението, породено от страх, е най-силното чувство, което може да съществува на света!
- И естествено, ако има едно място, където е струпана най-много власт в целия свят, то несъмнено в момента ние се намираме точно на него, нали? - усмихна се Додо и доволно засука мустак, а с крайчеца на окото си забеляза как до него Цоци одобрително кима с глава.
image

---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---


Следва...   Бележки под линия

© Спасимир Радев


Тагове:   доко,


Гласувай:
34



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ivoki - Дълго и интересно !
05.06.2013 15:45
Дълго и интересно !
цитирай
2. iliada - Изкуство е на се пише така добре!...
05.06.2013 21:53
Изкуство е на се пише така добре!Поздравления!
цитирай
3. injir - Човешкият свят много не се е пром...
06.06.2013 12:40
Човешкият свят много не се е променил, нали...
цитирай
4. teatarnamechtite - инджир,
08.06.2013 20:48
Само имената на държавите се сменят.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 926270
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156