Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2013 21:22 - МИШОКА -- 15. Дион IV (2)
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 5479 Коментари: 9 Гласове:
40

Последна промяна: 09.01.2014 17:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---

- Виждате ли, повечето играчи си въобразяват, че тук става въпрос за малко аритметика и много късмет. - сподели той. - Не знам, аз лично не съм забелязвал да има някаква аритметика, но пък когато добрият късмет ти кацне на рамото и имаш ден, ей вярвайте ми, ще бъдете върхът! - той хвърли завистлив поглед към девойката със сребърната перука. - Скоро ще забележите, че колкото повече поредни раздавания печелите, толкова повече приятно разсъблечени девойки ще се скупчат около Вашия край на масата. Защото, братле, трябва да знаете, че на този свят няма нищо по-привлекателно от успеха!
С това Дион нямаше как да не се съгласи, затова само кимна с глава.
- И така. Да видим с какви пари разполагате. - най-сетне си дойде на думата неговият учител по хазарт. - След малко раздавачът ще Ви даде карти. Отначало може и да Ви се стори твърде сложно, но това е измамно. Веднъж като му усетите цаката, няма да имате спиране. Изглеждате ми умен младеж, според мен сте обещаващ играч. А повярвайте ми, аз имам нюх за тия работи.
Двамата изчакаха търпеливо, докато дамата с дебелите устни непохватно подхвърляше по една карта на всеки от насядалите около масичката. А долу сред ливадата щурците все така цвъртяха своята песен.
- И така. Да направим едно пробно разиграване. Сега картите са у Вас. Кое е първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, след като сте си ги подредили по цветове? - Бенал услужливо помогна на своя ученик да разгърне картоненото ветрило пред лицето си. - "С какво разполагам?" Това трябва да е първият въпрос. А веднага след него: "А той с какво ли разполага?" После следват малко по-сложните. "С какво си мисли той, че разполагам?" И също: "С какво ли си мисли, че аз мисля, че той разполага? За какво ли мисли, че аз мисля, че той мечтае?" И накрая: "Какво ли си мечтае да си мечтае в мечтите си?"
Дион бе на път да се обърка. Бъбривият младеж комай имаше право. Всичко това не му звучеше никак аритметически.
- И тогава какво? - попита.
- Тогава действайте!
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---

image

> Следва 16 глава.

Бележки под линия

© Спасимир Радев



Тагове:   Дион,


Гласувай:
40



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cinichedonist - май,
29.04.2013 09:02
си сериозен фен на троновете..))))
цитирай
2. asthfghl - 1.
29.04.2013 09:43
Тъкмо ме подсети, че трябва да е излязла новата серия :)
цитирай
3. teatarnamechtite - циничедонист,
29.04.2013 11:39
Че съм - съм. Но какво ли точно в тази серия ти напомни за троновете - напрягам се да се досетя и все не ми се удава. :-)
цитирай
4. cinichedonist - окончанията, театър
29.04.2013 23:51
и пейзажа донякъде:-)
цитирай
5. teatarnamechtite - циничедонист,
30.04.2013 00:09
В смисъл обръщенията "уважаеми", "Вие", "госпожице" и т.н. ли? Ами те така си говорят в така нареченото висше общество.
цитирай
6. smile999 - !!!!
30.04.2013 08:40
!!!!
цитирай
7. asthfghl - :)
30.04.2013 09:28
Не знаех, че в българския език имало окончания.
цитирай
8. cinichedonist - театър,
30.04.2013 10:46
имам предвид следното
тирион пирион
гадейрос вестерос
ариа арианци
майстор майстер
и т.н.
цитирай
9. teatarnamechtite - циничедонист,
30.04.2013 11:45
А, това ли. Имал си предвид названията.

Всъщност едно бързо търсене в Гугъл ще покаже, че названията на дванайсетте области на Атлантида са директно взети от творенията на "спящия ясновидец" Едгар Кейси, който е писал в началото на XX в.: Атлас, Ариан, Евемон, Амферес, Местор, Диапрепес, Азаес, Аутохтон, Еласипус, Гадейрос, Мнесеус, Ог; както и островите Аталия, Ейр... Империята Рама (от теорията за древната ядрена война, летящите крепости, "самолетите" вимана и вайликс), Империята Нага, държавата Кем(ет) в делтата на Нил и т.н... Всичко това вече е добре известно на който се интересува.

Пирион вярно звучи като Тирион, но пък Дж.Толкин е кръстил един велик град на елфите Тирион, далеч преди Дж.Мартин да се сети да пише истории. А и между строгия съдия Пирион Саринел ва-Линомалия и джуджето Тирион Ланистър няма нито една прилика. Пирион по-скоро може поне донякъде да се сравни по характер с Тивин Ланистър. Донякъде.

Арианците са си арийската "сребърна" раса от остров Ариан - името е доста по-старо от Дж.Мартин и неговите Тронове и обикновено се свързва с легендите за Атлантида (например Шестата раса, за която редовно разказва Теософското движение на Мадам Елена Блаватска). Ариан е също изрично посочен от "ясновидеца" Кейси като една от дванайсетте съставни провинции на Атлантида. Името не съм си го измислил аз и няма нищо свързано с Аря Старк.

Майстори са се наричали през Възраждането (включително българското Възраждане) специалистите в някой занаят - какъвто е и Майстор Адело. На английски пък "master" означава господар - защото в Посейд чираците са дотолкова подчинени на учителите си, че са им като полуроби. А майстЕрите във Вестерос са по-скоро пазители на научното знание, нещо като учени-свещеници. Отново прилики - никакви.

И така :-)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 925615
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156