Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2015 09:28 - Накратко: Глава 25. Доко IX
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 2016 Коментари: 0 Гласове:
45


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Атлант, Атлас, Посейд, 6-та луна от 2496-то слънце от века на Лъва (12 485 г.пр.н.е.).
image

25.1. Додо е с Цоци в ложата на Лориан/Келиан на Арената на Титаните на Фестивала за лят.слънцестоене. Има и няколко генерали (и Нирамел със семейството) и гледат парада. [Отклонение] Фестивала.
25.2. На трибуните се вихри оргия, долу дефилират оркестри, фокусници, акробати, танцувални трупи и звероукротители. Додо е напрегнат, нещо се готви на пирамидата. Забелязва на трибуните Дион и Тесар.
25.3. Председателят Дорделар държи реч {Етичните ценности}, а после следва тържествената церемония по награждаване с медали на няколко военни герои. [Отклонение] Медалите на генералите.
25.4. Нирамел Баварим ва Лириниана е последна от тях. Когато Нирамел се връща с детето си в ложата при Келиан, отсреща Дион най-сетне забелязва Додо и двамата се поздравяват от разстояние.
25.5. След няколко фокуси на магове (котка в шапка, левитация), Дион излиза да представи теорията си.
image
25.6. Дион е придружен от Тесар и Халана. Започва със забавно интро {науката е процес, не зубрене}. {Мисловните трикове на Джеймс Ранди}. Демонстрира характера на светлината {Нютоновите призми}.
25.7. След това пита има ли доброволец от публиката. И посочва Додо! Додо слиза на арената. Дион прилага {Опита на Юнг с кутия с 2 процепа} + {2 топки във вода}: демонстрира, че светлината е вълна!
image
25.8. Публиката е втрещена и от теорията на Спец.относит.: чрез Додо, Дион току-що е демонстрирал опита с лъча и влака. Време-пространството е единна структура! Но какво е гравитацията? [Отклонение]
25.9. Теория на общ.относит. Лъчът и падащият асансьор. За да онагледи изкривеното от гравитацията пространство, използва мушама с топки и Додо и Халана като тежести. После отпраща Додо да си сяда.
25.10. Едомар се обажда да му опонира. Спор с участието и на жреци на Атла-Ра. За орбитата на Меркурий и планетата Вулкан, за непознатата Вселена {Алегорията на пещерата}. И как "C" е постоянно?
25.11. Додо сяда обратно в ложата на Келиан. Докато опипва джобния си часовник, открива там бележка от Дион. Написана е с йероглифи. Цоци му помага да я преведе: готви се удар, Келиан е в опасност! 
25.12. Едомар и Дион спорят. Имаш ли доказателство? Почакайте сл.затъмнение и ще измерим отместването на звездите! А имаш ли толкова точен инструмент? Келиан се намесва: всъщност да: огледалото!
image

25. Доко IX (част 1) (част 2) (част 3)

СЪДЪРЖАНИЕ

© Спасимир Радев


Тагове:   Атлантис,


Гласувай:
45



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 925632
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156