Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2015 09:42 - Накратко: Глава 23. Доко VIII
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 2219 Коментари: 0 Гласове:
35


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Атлант, Атлас, Посейд, 5-та луна от 2496-то слънце от века на Лъва (12 485 г.пр.н.е.).
image

23.1. В градините на Кораловия дворец, Доко и Цоци са водени от Келиан ва-Мидор към среща с Председателя Басиалон ва-Кадалон. Посреща ги Динал ве-Ермафол, личният му помощник.
23.2. Председателят тъкмо приключва плътските си забавления с няколко млади момчета в минералните басейни. Келиан обяснява за двойния морален стандарт във Федерацията. [Отклонение] педофилията.
23.3. На кръглата беседка е устроена маса: съветниците на Председателя са събрани, там е и Едомар и неколцина познати лица от Комитета по Външни отношения.
23.4. Доко е поканен да предаде исканията на Синовете на слънцето, които държат заложниците в Амаз и имат условия да им се достави оръжие и пари, за да се избегнат грозни кръвопролития.
23.5. Съветниците обсъждат условията и стигат до мнението, че отначало трябва да се съобразят с исканията, а едва след това да се разправят с бунтовниците с военни средства.
23.6. Посейд се нуждае от печелене на време, докато се задействат банките и да се отпусне заем на Кемет, с който да купи повече оръжие от атлантите и да поеме инициативата срещу Пясъчния сокол.
23.7. Дион е омерзен от двойната игра на Посейд, но Келиан му отваря очите, че така се прави голямата политика и се управлява светът. Последният пример са събитята в Бега, където сега управлява Ведар.
image
23.8. Вечерта Дион тайно отива сам до адреса, посочен му от Пясъчния сокол, за да изпълни втората половина от заръката му и да отнесе кристалчето на анонимния получател.
23.9. Когато му отварят вратата, той вижда същия Динал ве-Ермафол, личния помощник на Председателя Дорделар. И тогава най-сетне осъзнава всичко! Дорделар работи заедно със Синовете на Слънцето!
23.10. На другата сутрин с Цоци се присъединяват към делегация, водена от Келиан на посещение в Бялата пирамида край Хълма на Посейдон. Вървят по площадката и наблюдават дирижаблите в небето.
23.11. По пътя Додо споделя всичко с Цоци. Тя му обяснява за двойните игри на атлантите: Риян, Кем и Синовете на Слънцето. Всичко е борба за световна доминация. [Отклонение] N.W.O.
23.12. Влизат в лабиринтите на пирамидата и един асистент на Едомар им разказва как чрез древни технологии от земните вибрации се произвежда електричество. Додо вижда много кристали из залите.
image
23.13. В едната зала вижда странна машинария с много тръби, часовници и тъмен екран, пазена от жреци на Атла-Ра. В отсрещния край има тръба от обръчи, издигаща се над пиедестал и обсипана с кристали.
23.14. Келиан обяснява: според жреците огледалото служи за надникване през времето в определени дни - по време на равноденствието може да се наднича, а през слънцестоенето - и да се преминава.
23.15. Един жрец обяснява, че времето е като замръзнала река и по нея може да се минава снове, но не трябва да се променя нищо, защото се създават разклонения. [Отклонение] пътуване през времето.
23.16. Отдъхват в зала с много коридори и закусват питки, сервирани от жреците. Додо изпуска една питка, но Цоци светкавично я улавя. Чудят сенакъде да се пошляят, тя посочва един коридор.
23.17. На въпроса за какво служат обръчите не отговаря, но Додо се досеща. На въпроса защо му разкриват всичко това, Цоци казва, че подозира, че му гласят голямо бъдеще като нов приятел на атлантите.
23.18. Оставен за момент насаме, Додо е привлечен от странен звук към една зала с кристали. Ръката му засиява и силно го засърбява, а нещо неудържимо я привлича към един странен кристал с познати шарки.
23.19. Ръката му залепва за кристала и пасва точно на мястото си и всичко грейва. Когато дръпва ръката си, някакви светлинки започват да пулсират ритмично в кристалите.
23.20. Чува се буботене и залата се разтриса. Додо се изтръгва и побягва панически навън сред гласове и забързани стъпки.
23.21. Пребледнял, Додо излиза на площадката пред Бялата пирамида. Цоци го настига и пита какво се е случило, но той не може да си поеме дъх и да обясни. После набързо си тръгват.
23.22. На борда на един от дирижаблите, двама мъже с бомбета  седят на маса в кафенето, наблюдават през бинокли и си записват в тефтерчетата. Обсъждат, че решителна верига от събития се е задействала.
image

Доко VIII (част 1) (част 2) (част 3)

СЪДЪРЖАНИЕ

© Спасимир Радев


Тагове:   Атлантис,


Гласувай:
35



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 926200
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156