Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2014 11:04 - Накратко: Глава 19. Доко VII
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 2007 Коментари: 2 Гласове:
39


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Атлант, Атлас, Посейд, 4-та луна от 2496-то слънце от века на Лъва (12 485 г.пр.н.е.).
image
19.1. Доко и Цоци пристигат с карета пред Изумрудения дворец. Наоколо има малко множество протестиращи: искат народът да участва в гласуването за Голямата дузина. Стражата ги игнорира.
19.2. На входа за гости са посрещнати от член на Външния секретариат. Очакват ги. Видя ли, нямаше от какво да се притесняваш, че нямаме документи.
19.3. В кулоарите на Изумрудения дворец, наслаждават се на обстановката. Политици преговарят на групички за някакви гласове, лобисти на корпорации сноват и агитират, агенти слухтят.
19.4. Имат покана от кабинета на Лориан ва-Мидор, Секретар по Външните отношения, да присъстват на заседание на Комитета по Международна политика към Голямата дузина, преди 1-то й заседание.
19.5. Среща на балкона с гледка към каналите. Той им представя света на голямата политика. Отклонение: за Сената.
19.6. Обсъжда се излъчването/преизбирането на ново правителство по-късно днес. Не е сигурно, че ще има достатъчно подкрепа да мине. Спокойно, дотогава има много време, доста неща могат да станат.
19.7. Правителството трябва да се състави скоро, за да може на фестивала на лятното равноденствие, когато предстои и и изключително рядко съвпадение със слънчево затъмнение, да се обяви тържествено.
19.8. За златните мини край Залива на 10-те реки. За проблема с пиратите край Каф.земи. Нирамел Баварим ва-Лириниана е свършила добра работа там. Диваците са изселени на остров и работят в мините.
19.9. Тъкмо сме на темата, предложение да се кодифицира и обложи търговията с роби. И без това бежанците работят като роби на полето и по домовете. Белиал силно натискат за това, а са важен партньор.
19.10. Лориан тръсва на масата пакет опиум. Ето това е истинското злато на бъдещето! Това нещо ще събаря цели империи в краката ни. Новото правителство трябва да помисли за нашите приятели.
19.11. За поглъщането на ред малки доставчици на подправки от "нашите приятели" - корпорацията Делирион (Селище на Мечтите), монополист в имотите и в опиумния бизнес. Отклонение: за корп.поглъщане.
19.12. Обсъждат се наскорошните завоевания в Каф.земи и установяване на верига крайбрежни военни фортове по пътя към Морето на Подправките и Нага.
19.13. За нарастващата сила на Рама и войната им с Нага. Белиал настояват за по-активно участие в региона, търговия и с двете страни, насъскване на по-малките съседи. Принципът разделяй в владей.
19.14. За Зел.земи, опърничавия Атен, вълненията в Амаз и преврата в Бега. Сега е моментът да се сближим с Бега, управлява се от нашия човек. Доко е призован да препотвърди приятелството на Бега.
19.15. Разкриват му, че Цоци е агент на Риян и е имала специална мисия да го следи и да докладва за него!
19.16. Додо се в застъпил за народовластието, но другите съветници на срещата са му се изсмели. Все пак той е бил смел. Цоци е впечатлена и като че се влюбва в него. Но той й е сърдит, задето го е следила.
image
19.17. Срещата на Комитета приключва, а в антракта преди голямото заседание, пазарлъците в кулоарите се подновяват. Лориан ва-Мидор им представя сина си Келиан, който ще наследи мястото му.
19.18. Келиан има смели идеи за политиката: въвеждане на тайни непрозрачни фондове на всеки Представител, където всеки може да налива пари. Но това не е ли подкуп? Отклонение: за подкупа.
19.19. Лориан ги кани да седнат при него в ложите на Изумрудената зала и да гледат 1-то заседание на Голямата дузина след частичните избори. Келиан е от опозицията Белиал, която е с нарастващо влияние.
19.20. Обсъжда се излъчване/преизбиране на ново/старо правителство. Има някои нови Представители, вкл. младият Келиан, заел мястото на Лориан. Доста е активен в дебатите за ускоряване на робството.
19.21. Получила се е патова ситуация: на първо броене правителството събира само 71 гласа подкрепа от партиите Естар и Релатар, а Белиал, Лотус и Ласиста се очертават като опозиция.
19.22. Не достигат 2 гласа. Един Представител от Ласиста се оказва купен и гласува "за", другите го освиркват. Но все още не достига 1 глас. Нова почивка. Усилени разговори из кулоарите, господа с куфарчета.
19.23. На второто преброяване се оказват 73 гласа! Лориан се подсмихва: ябълката не пада по-далеч от дървото. Келиан се е спазарил тайно да предаде опозицията. Правителството е прието!
image

Доко VII (част 1) (част 2) (част 3)

СЪДЪРЖАНИЕ

© Спасимир Радев


Тагове:   Атлантис,


Гласувай:
39



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cinderellathespy - Нова година нов късмет!
22.12.2014 22:45
Привет среднощно, театър!:)
Минах да пожелая весело изкарване на Коледно-Новогодишните празници!
Много нови писателски успехи през 2015-та година.
Очаквам книгата. Дано и аз да мога да се похваля с моя книжка през новата година... Работя по въпроса. ;)
Поздрави и много усмивки!:))

Ели
цитирай
2. teatarnamechtite - синдерела,
23.12.2014 09:13
Благодаря ти! Много здраве и късмет през новата година! Имам известно развитие по отношение на издаването - своевременно ще държа аудиторията в течение! :-)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 922648
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156