Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2014 14:12 - Накратко: Глава 05. Зари II
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 1486 Коментари: 0 Гласове:
40


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Залива на Десетте реки, Кафевите земи, 5-та луна на 2493-то слънце от века на Лъва (12 488 г.пр.н.е.).
image
05.1. По време на прилива, малките хора са успели да се промъкнат под водата при устието на последната от Десетте реки, използвайки бамбукови тръбички за дишане, и сега заплашват да минат в гръб на основната част на войските на Ку и да ги обградят. С бой и сеч (и използвайки по-голямата част от няколкото останали в изправност пушки, по-рано купени от атлантите), елитният отряд на Зари успява да се изплъзне от засадата и да се върне към водачите си и да ги предупреди за заплахата.
05.2. Зари и военните началници измислят дързък план да нападнат пигмеите, докато са още във водата, и да ги принудят да се изтеглят към морето, където временно да ги притиснат, а Зари и отрядът й от Дъщерите на Ку да използват отлива и да се промъкнат покрай мелето и да доплават откъм морето до скалата с Дългия дом и да доведат оттам помощ, която да удари пигмеите в гръб. Схватката е жестока и макар че Дъщерите на Ку дават жертви, планът все пак успява и Зари и отрядът й успяват да се доберат до укреплението.
05.3. Отклонение за странните атланти от гледна точка на Зари и за техните изкривени схващания за народа на Ку и за доминацията на жените в нейното общество.
05.4. В Дългия дом, Зари съобщава за бойното положение пред Съвета на Старейшините, който е събран от Майката на Народа и провежда среща с пратеници на атлантите, които наскоро отново са доплавали с няколко кораба, първоначално за да предложат още търговия. Но сега мисията на атлантите (сега предвидливо предвождана от жена, за да се предизвика повече доверие) е по-различна: те обещават не само още доставки на оръжие, но и военна подкрепа от корабите си срещу пигмеите - в замяна на правото да построят атлантска база недалеч на брега - не много по-различна от скалното укрепление при Дългия дом. Целта им е да имат база, откъдето да снабдяват постоянно преминаващите си покрай Кафевите земи кораби.
05.5. Зари е против, а няколко от Старейшините също изявяват загриженост, че ако приемат предложението, така ще се променят досегашните правила на двустранните отношения и ще се даде прекалено много пространство на атлантите - а те никак не са глупави и сигурно имат по-далечни цели в този район. Пратеничката на атлантите ги уверява, че изграждането на търговски и продоволствен пункт е единствената им цел.
05.6. Зари е сред онези, които споделят опасенията срещу атлантите. Между двете мнения има разнобой, а Майката на Народа напомня, че всяко важно решение в Съвета на Старейшините трябва да се вземе единствено с единодушие. Но тогава пратениците изкарват своя неочакван коз: те обявяват, че вече са в контакт с племената от платата (далечни сродници на народа на Ку), които вече се приближават и трябва да бъдат привлечени на правилната страна. Те са готови да нападнат пигмеите в гръб и така веднъж завинаги ще се реши проблемът с нашествениците от блатата. Единственото условие на племената от платата е да им бъде позволен достъп до свещената огнедишаща планина Ку, за да могат да извършват религиозни поклонения там - все пак тя е свещена и за тях.
05.7. Старейшините се двоумят по предложението и дори Майката на Народа е против, като напомня, че това е свещена земя и има забрана никой да не се качва на върха (това е древно табу). Но атлантите изиграват нов коз - изваждат големи сандъци, натоварени с възпламенителни бомби и барут, които те демонстрират на двора пред Дългия дом. Това (както и заплахата от новия враг от платата) окончателно убеждава Старейшините, а Майката на Народа е принудена да отстъпи заради спешната нужда от помощ срещу врага.
05.8. В следващия момент пристига вестоносец от бойното поле, който съобщава, че пигмеите са направили пробив и са подгонили частите на Народа на Ку обратно към укреплението му - скоро ще са пред стените и ще стане страшно. Съветът изпраща по-голямата част от останалия в укреплението резерв да ги пресрещне, а атлантите дават знак на корабите си да приготвят оръдията си за обстрел срещу пигмеите откъм морето.
05.9. Войската на Народа на Ку пристига разнебитена, а пигмеите са по петите им. Разразява се битка пред стените на укреплението, а Зари и дружината й са натоварени да държат стените срещу нашествениците. Отклонение за картечницата.
05.10. Междувременно един отряд на атлантите тайно е проникнал в гръб в укреплението, окупирал е почти обезлюдената крепост и е взел за заложници Майката на клана и Старейшините, като сега искат да наложат своите условия на Народа на Ку. 8 кораба на атлантите са се приближили към брега и са насочили оръдията си към укреплението.
05.11. Остатъците от армията и от Дъщерите на Ку не са допуснати да влязат в укреплението и сега атлантите изнудват Съвета на Старейшините да се съгласи на неизгодни условия на примирие - да се изселят и да бъдат транспортирани на един новооткрит остров, разположен точно срещу Залива на Десетте реки и да оставят крайбрежието на пълното резпореждане на Посейд и новите му съюзници от платата. Те информират Съвета, че дори в момента племената от платата довършват последните остатъци от пигмеите и от армията на Народа на Ку. Майката на клана отказва да приеме условията.
05.12. Отклонение за колониализма.
05.13. Междувременно в укреплението атлантите убиват Майката на клана и повечето й телохранителки, а малцината оцелели от Народа на Ку са пленени, оковани и натоварени в корабите.

image
Откъси: Зари II (част 1) (част 2)

СЪДЪРЖАНИЕ

© Спасимир Радев


Тагове:   Атлантис,


Гласувай:
40



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 925647
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156