Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2014 11:10 - Накратко: Глава 04. Доко II
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 1806 Коментари: 2 Гласове:
42


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бега, Зелените земи, 1-ва луна от 2496-то слънце от века на Лъва (12 485 г.пр.н.е.).
image
04.1. В двореца в Баган, съвещание на правителството на Вожда. Настроението е тягостно. Расо се оплаква от злощастното начало на управлението му и се чуди какво да се прави с така настъпилата криза. Съветниците му го успокояват, че не е нищо фатално, но той е доста умърлушен. Дори обмисля хвърляне на оставка и предсрочни избори.
04.2. Всъщност според всички данни, новините наистина не са никак добри: отвред пристигат известия за паническо презапасяване на населението с продукти от първа необходимост, изграждане на скривалища в пещерите и дори дървени бараки в короните на дърветата (с надеждата хората да избегнат лавата), дори обезлюдяване на цели села. Аристокрацията пък сипе ехидни забележки по адрес на властта.
04.3. Ведо дипломатично поема отговорността за гафа с избора на неподходяща картина на вулкан, а и с техническата авария, предизвикала паниката. И предлага да обърнат загубата в победа - да си изведат поуките: а те са, че бегианците не познават достатъчно добре заобикалящия ги свят и са твърде самоизолирани. Съседите им отдавна са в дипломатически отношения с далечни земи (например Посейд).
04.4. Според Ведо, проблемът може да се реши само по един начин: да се изпрати дипломатическа мисия от Бега в някоя по-напреднала държава и да се събере ценен опит за културата и начина на държавно управление в съвременния свят. Моментът е подходящ: тъкмо Посейд е пратил запитване дали може да се установят редовни дипломатически отношения с новата власт в Бега, а пратеникът им чака отвън.
04.5. [Отклонение] В какво се състои същността и ползата от дипломацията.
04.6. Доведен е пратеникът от Посейд, който представлява търговските интереси на една военна строителна фирма (която строи укрепления в Посейд и по чужди земи), а сега по съвместителство временно ще представлява дипломатическата мисия на атлантите в Бега. Той се опитва да убеди правителството да изградят по-тесни връзки с Посейд, които ще са от взаимна полза (околните народи не спят, а близки и далечни заплахи за сигурността на Зелените земи надигат глава). Ведо е благосклонен към предложението и Вождът се съгласява, че нищо не би им навредило да заложат на по-близки отношения. Защото, както с времето е научил Доко, дипломацията е много важно нещо.
04.7. Доко си мисли колко полезно е всичко случващо се за него (въпреки големите неприятности в момента) - покрай работата си в екипа на Ведо, той има пряк достъп до най-висшата политика в държавата (който в бъдеще може да се окаже много полезен - току-виж един ден седнал на Дъбовия трон). А експериментът с народовластието, въпреки явните си недостатъци, изглежда доста обещаващо.
04.8. Ведо е може би най-мъдрият съветник и Вождът е изкарал голям късмет с назначаването му. Ведо е последовател на "истинската политика", изложена преди десетилетия в томовете на Отамар. [Отклонение] Какво гласи наръчника "Истинска политика за леваци" от Отамар.
04.9. Вождът и съветниците му преговарят с атлантския пратеник по подробностите около установяването на дипломатическа мисия от Посейд, а след това уточняват пътуването на бегианска мисия към Атлант. Ведо ще събере екип и ще изпрати най-доверения си заместник да го предвожда - а именно Доко. Предложението отначало сащисва Доко, но той скоро осъзнава страхотната възможност и приема.
04.10. Планът е да достигне до Еса с кораб, където ще го посрещне Тедион, специален атлантски пратеник в Еса. Той ще качи Доко и екипа му на един от летящите балони, които пътуват между Атен и Посейд.
image

Откъси: Доко II (част 1) (част 2)
СЪДЪРЖАНИЕ

© Спасимир Радев


Тагове:   Атлантис,


Гласувай:
42



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Дявол да го вземе!
27.06.2014 18:50
Дявол да го вземе!
цитирай
2. teatarnamechtite - гетманс,
27.06.2014 20:45
Оценявам включването ти, но все пак бих се радвал много повече на малко по-адекватни коментари като цяло. ;-)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 925953
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156