Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2013 21:15 - МИШОКА -- 00. Епилог I
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 3757 Коментари: 12 Гласове:
43

Последна промяна: 07.03.2014 16:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---

Нека не се заблуждаваме, скъпи братя и сестри. Независимо от последствията от техните действия, на водачите просто не им пука за вас. С течение на времето, колкото повече се ограждат със стъклените стени на въображаемия си свят, където те са богове; колкото повече плетат един заговор подир друг, толкова повече избледнява душата им. Докато накрая съвсем изчезне в небитието. И тогава вече имате един завършен водач! Безскрупулен и безчувствен, лишен от уважение към всичко и всекиго, ревностно вглъбен в своето величие, изпълнен с неутолим глад за още и още власт и готов да се сдобие с нея, каквото и да струва това на всички ви. Но иначе отвън е толкова красив! Той говори така увлекателно! От устата му капе мед, а наивниците копнеят да вкусят още и още! Сякаш магическо було се е спуснало над разсъдъка на хилядите и им пречи да го познаят такъв, какъвто е.
Противно на собственото си желание, аз бях на път да стана един такъв водач. Умишлено или не, вашето Народовластие ме бе дарило с всичко, което ми бе нужно, за да се превърна в недосегаем бог, изкован от лед и злост. Неутолим и непобедим. Един от многото. Но вие ме спасихте. Макар и да го сторихте по грешните причини, като ме свалихте от пиедестала, вие отървахте душата ми от гибел. И макар че сега съм тук, съвсем сам сред полумрака на незнайното подземие (като не броим досадните стоножки), аз мога с облекчение да заявя, че най-сетне се чувствам освободен.
Благодаря ти, народе на Бега! Аз никога няма да забравя доброто ти дело. Помнете ме и вие с добро. Надявам се това писмо да стигне до вас. Знайте, че ви прощавам. Дано да сте ми простили и вие.
Вечно ваш, Расо Панавел."
image
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---




Тагове:   умника,


Гласувай:
43



Следващ постинг
Предишен постинг

1. key5 - Удивително!
19.10.2013 22:12
Удивително!
цитирай
2. batogo - !!!:)))Поздрав!
20.10.2013 07:04
Съвършена картина на управляващи , управлявани, управление и принципите на осъществяването му. Перфектно! Браво!
цитирай
3. zarenkow - Неизбежен е конфликта,
20.10.2013 12:00
всъщност на точно този конфликт дължим духовността си. Става дума за конфликта общество - личност, може да се разбира и група личности, а аз ще допълня конфликт за всеки един в обществото, разбира се в различна степен. Същността на понятието общество носи конфликт. Норми за изпълнение от по природа противници на тези норми. Няма никакво значение, дали управляващите ще са резултат от избор, религиозна обремененост или насилие, когато става дума за конфликт. Предимствата , които дава обществото имат своята цена и тя се плаща неизменно.
цитирай
4. teatarnamechtite - заренков,
20.10.2013 12:25
Тук изглежда проблемът на низвергнатия Вожд е по-скоро с липсата на система от контратежести срещу абсолютната диктатура на мнозинството. В съвременния свят съществуват демократични системи (републиканската например), в които пред отделните власти умишлено са сложени спирачки против прегряване (или престараване) и те така са нагласени една спрямо друга, че взаимно да се наглеждат и да се вкарват в правия път, когато една от тях прекали с правомощията си.

Полу-първобитни общества като Бега обаче изглежда все още не са дорасли за подобни напредничави политически системи. За жалост и в нашия 21-ви век същото може да се каже за голям брой от страните по света - дори и да съществуват на хартия, подобни системи рядко се осъществяват на практика.
цитирай
5. zarenkow - Възможно е да вземам отношение извън контекста на написаното.
20.10.2013 12:42
Прочетох само последното "УМНИКА -- 00. Пролог II", за съжаление отдавна съм загубил вкус към худ. литература. Съвсем скромно мъждука това желание и то не винаги. Успех и творчески хрумвания.
цитирай
6. rustam - Много добър памфлет,
20.10.2013 12:54
само това, дето Расо е споменал, че "все още някои го обичат" ми се струва преувеличено.
Всъщност него никой никога не го е обичал, него само го харесваха.
цитирай
7. teatarnamechtite - рустам,
20.10.2013 13:13
Ами той явно вярва, че са го и обичали. :-)
Все пак това си е неговото прощално писмо.
цитирай
8. ishchel - Ти описваш детайлно
20.10.2013 23:56
негативните последствия от пряката демокрация. Или ми се струва?
Има и още много....
Хубав разказ:)
предупреждаващ
цитирай
9. teatarnamechtite - ишчел,
21.10.2013 11:14
Именно. Излиза, че уж праисторическото общество от 13-то хилядолетие пр.н.е. не е кой знае колко по-различно от нашето. ;-)
цитирай
10. teatarnamechtite - ...
21.10.2013 11:18
А и не е съвсем "пряка" тази тяхната демокрация. Право на глас имат само тези, които притежават някакво недвижимо имущество, т.е. има имуществен ценз. Както е било в зората на съвременната демокрация. Замисълът е ясен: приема се, че само този, който има някакъв реален залог, на който да държи, има интерес от "правилното" управление на страната. А беднячеството може да роди само налудничави и безотговорни идеи, революции и хаос. Поне такива са били събраженията на управляващите на Бега, когато са въвели така нареченото "Народовластие".
цитирай
11. milady - ре Автора :)
21.10.2013 18:40
Не познавам книгата ,ноо Идеята е..страхотна.Благодаря ти:))
цитирай
12. teatarnamechtite - милейди,
21.10.2013 19:01
Признавам, доста е дългичка книгата:

http://teatarnamechtite.blog.bg/zabavlenie/2013/01/05/vekyt-na-lyva-sydyrjanie.1038701

Общо към 880 стр. дотук.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 924713
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156