Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2013 21:58 - УМНИКА -- 24. Дион VII (3)
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 1012 Коментари: 0 Гласове:
38

Последна промяна: 09.01.2014 17:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---
До него момичето се разшава, както си лежеше по гръб. Топлата й десница някак неволно се оказа върху бедрото на полуразсъблечения й другар. Той едва доловимо потръпна от допира.
- Колко е прекрасно! - ахна Халана, а бинокълът все така шареше от единия край на ширналата се отгоре им чернота към другия. - И безкрайно голямо.
Като се насили да преглътне, Дион се прокашля и обясни:
- Вселената е едно страшно голямо място. Абе направо си е огромно. Наистина много, много огромно. Безкрайно дори. - той протегна нагоре ръка и описа голяма окръжност с показалеца си. - Някои казват, че ако някога успееш да я побереш цялата в главата си, лицето ти ще се разтопи и очите ти ще изпаднат от орбитите си. Толкова умопомрачително необятна е.
До него Халана изхихика.
- И з съм чувала нещичко за Вселената. - сподели тя. - Знам, че тя е, ами... всичко. Тя е всичко и нищо. Защото е безкрайна празнота. А в нея се намира всичко, което го има.
- Забележително! Браво на теб. - похвали я младежът и заметна перчем нагоре, за да престане да се навира в очите му.
- Ако в момента ние с теб се намираме на едно място, има голяма вероятност то да е някъде сред Вселената. - каза Халана. - А това си е доста голям брой възможни места. На прав път ли съм?
- Напълно. - кимна в мрака Дион. - Разбира се, за повечето хора Вселената не се простира по-далеч от съседния квартал. Ей там, от другата страна на Петия канал може би, където се намира любимата им кръчма. Или защо не малко по-нататък - до Рибния пазар на Площада на Водораслите. - той се спря за миг, за да изслуша звънливия смях на момичето. - За други пък Вселената е изпълнена със салата от марули, препечено говеждо и пенливо пиво. А понякога и гъсто бяло сладко от смокини! За останалите тя нистина е просто голяма празнота, тук-там набраздена от облаци прахоляк, ей така, колкото за разнообразие. Защото в прахта има толкова много вдъхновение, че направо да ти се прииска да си доизживееш целия живот, дето Майката ти е отредила!
- Да си призная, точно сега не бих отказала едно бяло сладко... - замечтано пророни Халана и като остави настрана бинокъла, се взря в лицето на младия изследовател.
- Не се и съмнявам. - усмихна й се той. 

image
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---




Тагове:   Дион,


Гласувай:
38



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 925556
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156