Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2013 15:59 - УМНИКА -- 24. Дион VII (1)
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 1511 Коментари: 4 Гласове:
47

Последна промяна: 09.01.2014 17:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Атлант, Атлас, Посейд, 5-та луна от 2496-то слънце от века на Лъва (12 485 г.пр.н.е.).
image

---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---
- Вярно, всеки учен ще каже, че работата му е да открива обективната истина и нищо друго. - заяви мрачно Дион. - Само че дълбоко в сърцето си той знае, че няма да получи и пукнат сребърник и може да се прости с надеждите си за повишение, че даже да остане бос и гол на улицата, ако поддържа твърдения, които само създават неприятности на работодателя му.
- Това е ужасно, не мислите ли? - съпричастно продума жената насреща му, вече напълно постигнала целта си.
- Така е. - съгласи се младежът, започнал да осъзнава какво означаваше всичко това за самия него. - Но това е действителността, в която живеем. В днешни дни светът е пълен с фалш и лицемерие. Вземете за пример нашите тъй наречени "учени". Те обичат да се събират заедно да пият до зори и да наричат гуляите си "симпозиуми". После публикуват резултатите от поръчковите си изследвания в нарочни списания, издавани от техните благодетели. За тях няма да прочетете в булевардните ежедневници като този тук. - той ядно смачка в юмрук крайчеца на грубата жълтеникава хартия. - На големите си събрания те гласуват и решават кое занапред ще се счита за обективната истина. И когато постигнат мнозинство по някакъв въпрос, гордо обявяват в своите списания, че "науката е единодушна".
Анере Аугиана ва-Накора се наведе напред и доволно положи мъничка длан върху ръката на умърлушения младеж.
- Да, уважаеми господин Дион. - рече тя. - Сега вече виждате какво имам предвид, когато Ви казвам, че преследването на обективната истина е най-безполезното занимание, което може да съществува. "Аз съм обективен" може да означава единствено "аз съм прав, а ти не си". Ако си изпълнявате задълженията точно както се очаква от Вас, Вие ще сте един наистина много уважаван учен. Даже може да влезете в историята. А Големите кинти ще продължат да се стичат в касичката Ви. Ако ли не - тогава най-вероятно ще свършите като просяк под някой мост. Изборът е изцяло Ваш, господин Дион!
image

---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---


Следва...   Бележки под линия

© Спасимир Радев


Тагове:   Дион,


Гласувай:
47



Следващ постинг
Предишен постинг

1. iliada - Interesno!
19.08.2013 17:32
Interesno!
цитирай
2. injir - , , Ние сме независими, защото нищо ...
19.08.2013 23:03
,,Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас...,,
цитирай
3. travell - :)
20.08.2013 13:10
За да бъде разбрана една истина и бъде приета като такава, много е важно тя да се представи в точния момент на точното място и по възможност от точния човек. Ако едно от тези условия не е изпълнено народната маса гледа със съмнение на изложените обективни факти, колкото и те да са достоверни и търси някакви скрити конспирации стоящи зад тях с цел намирането на друга "истина"

Този твой стил на писане аз си го определям за мен си като "политическа фантастика"
цитирай
4. teatarnamechtite - травел,
20.08.2013 13:32
Има много, хехе, обективна истина в това, което казваш. Много често точният избор на момент и място и начин на поднасяне се оказват по-решаващи от самото съдържание на поднесеното послание. На това разчита и популизмът в политиката.

Преди време някой определи стила като "пънк-фентъзи". Да го наречем сега и "полит-пънк-фентъзи" и картинката ще е съвсем пълна! :-)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 925740
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156