Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2013 22:49 - УМНИКА -- 22. Дион VI (1)
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 7946 Коментари: 0 Гласове:
35

Последна промяна: 09.01.2014 17:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Атлант, Атлас, Посейд, 3-та луна от 2496-то слънце от века на Лъва (12 485 г.пр.н.е.).
image

---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---
- Така е. - каза Дион, докато мозъкът му трескаво се опитваше да разнищи смисъла на последното изказване. - Ако не ме лъже паметта, всичко, разбира се, започнало с откриването на статичното електричество.
- Правилно. Това е едно от малкото открития, за които мога със сигурност да кажа, че не са мое дело. - вдигна рамене Тесар. - Просто защото не съм имал късмета да се родя толкова отдавна. Иначе не се съмнявам нито за миг, че тъкмо аз щях да бъда този, който е щял да направи откритието.
- Несъмнено, несъмнено. - за пореден път вдигна чаша Дион. - Тогава със сигурност си чувал, че преди много векове хората за пръв път забелязали, че като потъркаш с кехлибарена пръчка козината на една котка, после по пръчката можеш да залепяш всякакви леки нещица. Кокоши перушини например. Изглежда някаква невидима сила привличала нещата и ги карала да се държат странно.
Тесар Найлукон ве-Мелатоме изглеждаше искрено впечатлен от познанията на младежа.
- Както и да е. Историята всъщност е доста любопитна. - продължи Дион с ентусиазъм. - Това откритие довело до изобретяването на един остроумен апарат за произвеждане на големи количества електричество. Като цяло, той се състоял от голямо котило рошави котки, привързани с канап към едно дървено колело, което се въртяло бързо под няколко кехлибарени пръчки. Те се отърквали в гърбовете на котките и така се произвеждало електричество. Цялата работа била придружена с приятен звук от безспирно блажено мъркане. За да се поддържат котките доволни, към апарата скоро прибавили котешка храна. Нали се сещаш, от онези шарените хапчици от сушено месо. - Дион със задоволство забеляза как очилатият кимва едва доловимо. - Вярно, това привнесло голямо количество неприятна миризма към цялата работа, но пък нали се увеличило количеството на крайния продукт. А в света на технологиите само това е от значение.
image
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---


Следва...   Бележки под линия

© Спасимир Радев


Тагове:   Дион,


Гласувай:
35



Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Устройство за статично електри...
28.07.2013 00:05
Устройство за статично електричество от мъркащи котки! Уби ме.:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 925786
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156