Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2013 17:26 - УМНИКА -- 20. Дион V (2)
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 2307 Коментари: 1 Гласове:
38

Последна промяна: 09.01.2014 17:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---

- Добре, но едно нещо не мога да проумея. - осмели се Дион. - Чудя се как така адвокатите спят спокойно нощем, след като цял ден са се ровили в най-голямата помия на света и са били свидетели на какви ли не безчинства, че и дори им се е налагало неистово да защитават невинността на отявлени престъпници?
Бенал се усмихна насреща му и се пресегна, за да го плесне с длан по рамото.
- Ето, това вече е един добър въпрос, над който си струва да се замислим, нали? - рече той. - Ами какво да ти кажа, приятел. Трябва да разбереш, че мозъкът на адвоката не действа както този на нас, останалите простосмъртни. Нужно е известно количество налудничавост, за да можеш да я вършиш тая работа. Но и трябва да му знаеш мярката, да си наясно къде точно трябва да се спреш, за да не си навредиш сам. Признавам, аз не съм способен на такова нещо. Твърде лесно се увличам по какво ли не. Затова и отказах на баща си да го наследя във фирмата. А след това майка ми дори не се опита да ме убеждава повече. Но това не значи, че някога ще спре да ми го натяква.
"Хъм, това, че лесно се увличаш по какво ли не, вече съм го забелязал", помисли си Дион, но реши да си спести забележката. През последното слънце и половина Бенал го бе въвел в безгрижния живот, който навярно всяко богаташко синче водеше из градове като великия Гемаролб под Хълмовете. Времената, когато младият пришълец от дълбоката провинция бе прекарвал дните си под строгия взор на Майстор Адело в изучаване на тънкостите на сътворяването на посредствено изкуство, сякаш бяха останали в една друга епоха, далеч назад във времето. Сега му се струваше, че някой друг трябва да е изживял всичко това. Пред очите му се мержелееха единствено безкрайни маси, отрупани с полупразни бутилки, и разпрани пакетчета с шумолящи изсушени листа в тях. И всичко това му се сливаше в една размазана, непрогледна мъгла.
- Адвокатът винаги ще потърси слабото място в отсрещната страна, някоя малка пукнатинка в закона, където да може да напъха тънкото си пръстче с добре подрязаните си ноктета и да започне да човърка. - заключи Бенал Енакор. - Адвокатът разполага с всичкото търпение на света. Той ще човърка ли човърка, докато мъничката пукнатина не се превърне в огромна пробойна - достатъчно широка, та да си пъхне цялата ръка и да сграбчи това, което ответната страна е пазила за себе си най-ревностно отвъд преградата. - той направи рязко движение, стрелнал внезапно ръка напред, сякаш за да сграбчи невидима муха във въздуха. Кокалчетата на пръстите му изпукаха зловещо, когато сви пръсти в юмрук. - А веднъж стиснал, адвокатът никога не пуска. Той ще дръпне силно и ще ти донесе победата, като същевременно унижи противника. А с това ще осигури препитание за себе си и семейството си за още няколко луни напред. И така - до следващото съдебно дело.
image
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---




Тагове:   Дион,


Гласувай:
38



Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Предаден! Чувството е гадничко. . .
27.06.2013 23:41
Предаден! Чувството е гадничко...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 926095
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156