Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2013 22:56 - УМНИКА -- 19. Доко VII (2)
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 2290 Коментари: 2 Гласове:
33

Последна промяна: 09.01.2014 17:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---

- Много е просто, господа. И дами. - сви рамене Секретарят, докато тежко присядаше обратно зад високото си бюро. - По същество, поглъщането на едно дружество от друго не е никак сложна работа. Питайте нашите гости, ако искате. И тук остава в сила Законът на по-големите кинти. Виждате ли, когато управителите на първото дружество сметнат, че ще бъде в тяхна изгода да прецакат някое друго, по-малко дружество, те изпращат писмо до неговите управители, в което ги известяват с колко много пари разполагат. В такъв случай управителите на второто дружество ще гледат веднага да направят проверка с какви точно средства разполагат те самите. И ако кинтите им се окажат предостатъчно да посрещнат заплахата, те ще изпратят обратно писмо, в което ще се изсмеят злорадо на първите. Вероятно ще използват някои неприятни думички в писмото и надълго и широко ще споделят със своите противници какви смотаняци са родили клетите им майки.
Край масата се чуха кискания. Додо забеляза, че момичето до него също тихо хихикаше под носа си.
- Но интересното идва, ако се окаже, че второто дружество разполага с по-малко средства от необходимото. - Лориан намигна на останалите. - Тогава неговите управители ще прекарат няколко дни в трескави опити да установят с каква част от личните си спестявания са склонни да се разделят вложителите. Нали се сещате - онези, които са им поверили богатството си и са им заръчали да го умножават при умерен риск. Каквито са и много от вас, уважаеми. - той скръсти ръце пред гърдите си. - Ако парите пак не стигат, управителите ще се домъкнат до вратата на собственика на дружеството и ще почнат да му циврят на главата, за да кихне още кинти и да спаси положнието. Ако хленченето им се окаже недостатъчно, тогава нещата вече отиват на зле. В повечето случаи, когато едно дружество вземе, та реши да прилапа така някое друго, неговите съгледвачи първо много добре ще са проучили нещата и ще да са съвсем наясно с какви възможности разполага или би могъл да разполага вражеският лагер. Така че е голяма рядкост по-малкото дружество да оцелее, след като веднъж е било набелязано за отстрел.
image
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---

Следва (3)...   Бележки под линия

© Спасимир Радев


Тагове:   доко,


Гласувай:
33



Следващ постинг
Предишен постинг

1. travell - :)
08.06.2013 10:07
Навсякъде по света, колкото и привидно да изглежда, че се държи от мафиотски структори, търговията с наркотици си е държавна политика.
цитирай
2. teatarnamechtite - травел,
08.06.2013 13:06
Не е задължително мафиотските структури и държавата да са две отделни неща. ;-)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 925503
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156