Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2013 14:21 - УМНИКА -- 17. Доко VI (2)
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 1464 Коментари: 0 Гласове:
39

Последна промяна: 09.01.2014 17:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---

- Така. Забравете за всякакви проблеми, съмнения, несигурност. Да, точно така. - продължаваше да реди добре отработената си реч заклинателят. - Също както на онова тържество с многото ядене и пиене, дето наскоро го посетихте. Или може би скоро ще посетите едно такова тържество, Кашмарунд все още не го вижда много ясно това. - той бързо избърса с палец една упорита вадичка от страната си. - На Кашмарунд понякога минало и бъдеще му се сливат ведно. Просто ги вижда, все едно са му пред очите. И понякога не знае кое точно гледа. А може пък и да гледа нещо, което се случва точно в този момент, но в една друга действителност. Която може би щеше да се случи тук и сега, ако уважаемият господин бе постъпил другояче.
- Как другояче? - изстреля устата на Додо, преди да успее да стисне езика зад зъбите си.
Неколцина лица за миг се обърнаха с любопитство към него, но скоро отново се втренчиха в резена шунка, който минаваше за лице на хипнотизатора.
- Не е ясно. - каза той. - някъде назад в миналото господинът може да е имал някакъв избор. Можел е да постъпи по няколко възможни начина. И като е избрал единия, той е създал една своя реалност и е зачеркнал всички останали реалности, които също са можели да му се случат. - всичко това вече звучеше твърде познато на Додо и този път той дори не си направи труда да сподави последвалото изсумтяване. Гологлавият мъж с дебелите очила обаче продължи с равния си глас: - Но това не означава, че тези действителности не съществуват. Напротив, съществуват си и са си съвсем истински. Просто не се случват тук, а някъде много, много далеч, на другия край на мирозданието.
- Да не искате да кажете, че безброй такива като мен в момента съществуват някъде, докато аз съм си тук? - преди да се усети, се обади Додо, внезапно изпитал непреодолимото желание да стигне до дъното на цялата тази история. Тя напоследък се повтаряше твърде често и от прекалено много странни хора, за да няма поне частица истина в нея.
- Разбира се! - потвърди Кашмарунд. - Така излиза. Може би. Вероятно.   image  
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---

Следва (3)...
Бележки под линия

© Спасимир Радев


Тагове:   доко,


Гласувай:
39



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 922666
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156