Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2013 00:54 - МИШОКА -- 16. Мат II (1)
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 2418 Коментари: 4 Гласове:
43

Последна промяна: 09.01.2014 17:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
с.Мостово, България, 4-та луна от 2020-то слънце от века на Рибите (2020 г. от н.е.).

image

---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---

- Каквото щете вярвайте, драги. Няма да ви преча. Аз съм виждал данните в нашия Отдел и си оставам на моето си мнение. - той шумно отпи дълбока глътка от водната чаша. - Но има го и тоя момент. Имаше преди време един учен, който много се изложи, след като се опита да измисли някаква формула за изчисляване на вероятността да съществуват извънземни цивилизации. Или май за установяване на техния брой беше. Или май се отнасяше за броя извънземни посещения в древността, които са имали в резултат основаването на първите човешки цивилизации. В нашата литература изобилства с такива теории. - той се озърна в очакване да срещне разбиращи погледи. - Нали се сещате, разни мистериозни монолити, дето е нямало никакъв начин нормални човеци да са ги домъкнали от хиляди километри разстояние и да са ги нахлупили един върху друг. Защото когато нямаш друго обяснение, на помощ винаги идват извънземните. Или нещо такова. Както и да е.
Той се шляпна по дебелия корем и с отработено мълниеносно движение метна една кисела краставичка в устата си. След това продължи с мляскане:
- Ако не ме лъже паметта, имаше няколко критерия, които този човек беше изразил под формата на коефициенти и които трябваше да се умножат един с друг, за да се получи някаква вероятна бройка на извънземните цивилизации из галактиката. Единият май беше колко на брой страховити мистериозни монолити са били открити в земите на дадена землянска цивилизация от древността. Другият беше каква част от тези монолити се ползват от хипитата и ню-ейдж маниаците в днешни дни, за да получат небесно просветление. И да си отворят чакрите. И третото око, евентуално. Абе въобще, щуротии!
Матей се засмя заедно с останалите. Ето, че сега вече този странен руснак говореше на неговия език!
- Може би е така. - отвърна американката и се усмихна на възрастния си колега. - Всеки от нас е чувал за тези коефициенти. И знае, че другият важен фактор е броят на древните цивилизации, които реално са имали възможността и технологиите да издигат подобни странни и най-вероятно напълно непотребни от практическа гледна точка постройки. Но трябва да се вземе предвид и дялът на онези сред древните, които не са били твърде потайни и срамежливи, за да се покажат пред света по такъв грандиозен начин.
- Онези в Египет и Мексико определено не са били от най-срамежливите! Ха-ха! - отбеляза Деянов.
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---

Следва...

Бележки под линия

© Спасимир Радев



Тагове:   мат,


Гласувай:
43



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Имате лек изказ! Пишете
12.05.2013 08:04
Имате лек изказ! Пишете
цитирай
2. teatarnamechtite - зау,
12.05.2013 11:56
Старая се да намирам време. Музата напира отвътре, историята вече е измислена... ама пустото време все не стига! Де да имаше такъв софтуер дето да мога да му диктувам на глас и той да пише вместо мен! :-)
цитирай
3. faktifakti - и аз се забавлявах.
12.05.2013 15:33
поздрав.
цитирай
4. injir - Точно така си е! Самата реалност. :)
12.05.2013 22:24
Точно така си е! Самата реалност.:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 926143
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156