Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2013 23:46 - МИШОКА -- 06. Мат I (1)
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 2307 Коментари: 3 Гласове:
27

Последна промяна: 09.01.2014 17:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 с.Мостово, България, 3-та луна от 2020-то слънце от века на Рибите (2020 г. от н.е.).


image
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---
- Моля ти се... Муту... - отрони журналистката, вече напълно обезоръжена. В огледалото за задно гледане ясно се виждаше как операторът целенасочено се стреми да гледа навън през прозореца. Може би изучаваше природата ли, що ли?

- Искате да кажете Мутиу. Но няма значение. Та да се върнем към вашия въпрос. - след неловко мълчание изрече Матей. - Цялата работа с името "ню ейдж" идва от нелепото поверие, че историята на човечеството е преминавала през различни ери, или както още ги наричат - "векове", които по някаква необяснима причина са наречени именно на дванайсетте зодиакални съзвездия. Които, нека ви напомня, са просто някакви произволни купчинки звезди, дето дори не са разположени близо една до друга. Например в момента се предполага, че сме във Века на Рибите. А тези хипари на новото време считат, че скоро сме щели да преминем във Века на Водолея. Хич да не ви притеснява, че не става въпрос за истински векове от по сто години, или пък че въпросните ери се броят отзад напред по зодиака. Нали след рибите уж следваше овен? За какъв водолей говорим? Но карай да върви!
- Моля, моля. - успя да се обади Митко. - това се дължи на прецесията на равноденствията. Земната ос на Земята бавно описва окръжност по небесвода. Една пълна окръжност се извършва за около двайсет и шест хилядолетия. И оста преминава последователно през всичките зодиакални съзвездия. Затова са и зодиакални. Оттам идват и названията на въпросните ери. А всяка ера си има свой символ – бикът е бил символ на Века на Телеца. След това овнешкият рог, който например евреите тачат, е бележел Века на Овена. А рибите са символът на християнството и на съвременната ера на Рибите. Но ти естествено знаеш всичко това, нали?
- Естествено. Но както и да е. - отговори Матей. - Истината е, че никои двама ню-ейдж гурута явно не могат да постигнат съгласие помежду си по въпроса кога точно ще настъпи въпросното велико събитие. Преминаването в следващата ера. Но всички те са убедени, че това ще стане по някое време, много, много скоро в почти обозримото бъдеще! По-важното е какво ще последва след това. Според повечето хипари, светът изведнъж щял да се изпълни с "любов и светлина", сякаш някой там горе изведнъж ще пусне голяма лампа и ще ни освети с... и аз не знам с какво! С "просветление" може би? Никой не може да каже със сигурност - само се знае, че ще е нещо много готино. И така цялото човечество внезапно ще се издигне на ново ниво на съзнанието. И ще му се отворят всичките чакри, предполагам. Кой знае!
- Твърде елементарно разсъждаваш, драги. - подсмихна се журналистката на съседната седалка. - Но не може да ти се отрече, че имаш познания по въпроса. Даже повече, отколкото съм очаквала.
- От един полицай, нали? - на свой ред й смигна Матей.
- О, знаеш, че не това имах предвид. - ухили му се тя. - Всъщност, макар че сигурно съществуват толкова ню-ейдж учения колкото хипита има по света, общото между всички тях е, че вярванията им винаги включват "любов и светлина". Всички останали въпроси, свързани с вярата, са оставени някак си на самотек - всеки сам да се оправя както намери за добре. И понеже по тази причина ню-ейджърите са свободни да вярват в каквото си поискат, при тях няма единна система от канони и доктрини. Нито общовалидно свещено писание. Нито единна организирана църква или нещо подобно. Ето на това аз викам готино.   ---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---
© Спасимир Радев


Тагове:   мат,


Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cinderellathespy - По Пълнолуние
26.02.2013 13:34
Вече се преплетоха измеренията…
Намеси се свръхестественото…
Първото “престъпление” е налице…
teatre, този Матейчо за сега е разследващ полицай,
но те обикновено повечето са ученолюбиви и докато работят за
МВР завършват и право, така че няма да се учудя в един момент
да се появи и адвоката, за когото говорихме в един предходен постинг…
И не вярвам интригата да бъде убита като наблюдавам способността на автора
да завихря неочакваности… :)
Поздрави и за въображението и за интересния начин (изказ) на поднасяне на историята! :)
цитирай
2. teatarnamechtite - синдерела,
26.02.2013 16:03
За свръхестествено не знам. Все пак...
"Всяка достатъчно развита технология е неразличима от магия."
(Трети закон на Артър Кларк)

;-)
цитирай
3. myonlink - :)
27.02.2013 19:45
+1 :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 926061
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156