Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2013 18:50 - МИШОКА -- 05. Зари II (2)
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 5202 Коментари: 10 Гласове:
23

Последна промяна: 09.01.2014 16:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---
  Зари се замисли. Това откровено си звучеше като робство. Но какво можеше да направи? Народът й бе изигран от коварните атланти. Бяха се съюзили тайно с народа от Зъбатите плата и сега щяха да си разделят плячката. С един удар бяха отстранили два силни и безкрайно неудобни противника - храбрия и непокорен Народ на Ку и малките, многобройни хора от блатата. Наистина добре изиграно от проклетите бледолики! За пореден път старата приказка се потвърждаваше - довери се на атлантите, та да ти хакнат ножа, докато пиеш вода. И сега тя и нейните хора го бяха изпитали на свой гръб. Древният народ на Ку се бе превърнал в поредната жертва на тази зараза, която бе плъзнала по света и която някои наричаха "колониализъм".
Според разказите на неколцината атлантски моряци, с които бе си разменяла истории на по чаша кокосов сироп, с тази дума в далечния Посейд наричаха изкуството да учиш изостаналите диваци как да вършат нещата по правилния начин. Той бе най-удобното средство да си осигуриш евтин внос на дървесина, метални руди, скъпи кожи и други ценни стоки - в замяна на няколко лъскави дрънкулки, едно-две бурета със запалителна смес или не особено качествена пиячка, както и безкрайно разнообразие от смъртоносни бацили, вируси и зарази, срещу които малцина други народи имат защита.
Може да се каже, че сам по себе си колониализмът също се явяваше един вид заразна болест. И можеше да се разпространява в пъти по-бързо и от чумата. Той се случваше винаги и навсякъде, където един народ реши да наложи разбиранията си за това кое е правилно над другия - почти винаги посредством военно превъзходство. Донякъде този метод можеше да се сравни с начина на действие на друг един основен принцип на международните и междучовешки взаимоотношения, какъвто бе законът на Големите кинти. Този с по-гръмките оръжия и по-високите укрепления накрая получавше правото да нарежда на онзи с дървените копия и стрели как да живее и какво да прави - също както този с по-тежката кесия в крайна сметка налагаше волята си над онзи с прокъсаните джобове, в които не е останало и петаче.
По-специално, това пълно превъзходство се изразяваше чрез набор от действия, станали така характерни за колонизаторите през всичките тези векове. Например това да изглеждат по-високи, по-охранени и по-красиви от местните туземци. Това бе основно и желязно правило за колонизатора и то включваше такива наглед обикновени неща като поддържането на изрядна прическа и добре подрязани, чисти нокти - и така ден след ден. Подобен божествен външен вид можеше и да налага дълго седене пред огледалото сутрин, но той бе от съществено значение за поддържане впечатлението за превъзходство. Да не говорим за къпането поне веднъж седмично. Изумително е какво можеш да постигнеш с парче сапун и достатъчно дълга четка, която да стига и до най-недостъпните места.
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---


Тагове:   зари,


Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tit - Боец е Зари, макар на обречена кауза...Да видим!:))
16.02.2013 21:19
Тиатър, сайта с картите го няма и губя ориентация...къде са Кафевите земи. Колонизаторите са наясно и без карти, щото държат картите.:) Но аз изгубих посоките из текста...
цитирай
2. teatarnamechtite - tit,
16.02.2013 21:34
Картите са си линкнати отдясно. Всъщност ето го наготово линка:

http://teatarnamechtite.blogspot.com/2013/01/full-size.html

...Никоя кауза не е напълно изгубена. А често, както си тръгнал да защитаваш една кауза, откриваш, че си тръгнал към друга, още по-голяма. ;-)
цитирай
3. cinderellathespy - Привет :)
16.02.2013 21:56
Края ме остави - > ех, че няма как да го нарисувам... Все се надявах Тя да успее да реагира по някакъв начин - > знам ли... както се случи в "Троя", когато Ахил помогна на Бризеида, но не би... Нямаше кой да и помогне... Често става така - > единствено ентусиазъм и воля, и феър плей не са достатъчни...
Поне не е мъртва (надявам се) и страданията - изпитания, които струва ми се я чакат в т.нар колония ще я направят по-силна, вероятно по-мъдра, ще я научат да подчинява емоциите на разума и така постепенната трансформация ще и помогне да извърви пътя до мига, в който ще спаси (евентуално) Народа на Ку.

Адски ми се спи... Благодаря за глътката от вълшебната приказка преди да се пренеса в звездния свят на водопадите сънища...
Може би Зари изглежда така -> http://i07.s.openwalls.net/image/18546/warrior_girl_1.jpg
Спокойна нощ, teatar!:)
цитирай
4. tit - Сега видях...извивнявай!:)
16.02.2013 22:02
Когато си роден боец, с поглед над хоризонта, бързо откриваш кауза според ръста си!:)
Много тежка глава...искаш ли да живееш свободен, или искаш да живееш?
Нима свободата е възможна само сред истинската пустош...
цитирай
5. tit - ааа....тук коментарите отдавна не излизат
16.02.2013 22:05
със скоростта на движение на дъщерите на Ку!;)
цитирай
6. teatarnamechtite - синдерела,
16.02.2013 22:34
Всъщност Зари изглежда така...
http://www.carrie-simmons.com/data/badass1.png

Очарователна е, нали? :-)
цитирай
7. cinderellathespy - Уаууу :)))
17.02.2013 12:16
Кака Кери я бях гледала на едни снимки преди време и.... хич нямаше гърди, но... явно като е разбрала, че ще е прототип в приказен роман и .... са И пораснали :)))
Очарователна - > за тебе, teatar! ;) Мен леко ме стресна i oshte se vartia nespokoina na stola pred kompa (vij 4ak na latinica sam obarnala bez da vidia [от стреса])... :)))

И нещо като за усмихната неделя по Водолейски - > вчера срещнах една моя астрална близначка (родени сме на една и съща дата, в различни години - > тя е по-мъничка с 4 години от мен)! Беше бременна и трябваше да ражда вече! Побърборихме си и И казах, че абсурд ще е водолей, и то 6-то февруарски, във водолейския месец да роди Риба, тъй че да се организира - > днешната дата (17-ti) е много подходяща, доста приятели (все хубави хора) са се родили на днешния ден, така че поръчвам И да ни зарадва! Почуках му по корема и на бебето и му прошепнах да помисли по въпроса да се изтреля в живота в деня, в който се чества слънцето, а по християнските канони е деня за почивка (аз съм се родила в неделя)!:)))
Тая сутрин в 8.30 един щастлив татко ми се обади да ми съобщи, че на ранина се е родил Васил!:))) Май правя чудеса и ме бива да убеждавам... бебета... :)))
teatar, просто имах нужда да споделя една много хубава емоция и радост свързана с двама много готини приятели от реалността ми! На теб усмивки и чакам глава 4(!)(!)(!)

Днес случайно чух едно парче и много ми хареса и музиката и клипа!
Хайде и него тук и до скоро :
http://vbox7.com/play:8a8befe9
цитирай
8. teatarnamechtite - синдерела,
17.02.2013 12:44
Ама ти си била магьосница бре! Да им е жив и здрав Васко.

Ти да видиш само как изглежда прототипа на Незеири с бутовете...
http://blog.chichaven.com/wp-content/uploads/2012/11/noni-zondi1-620x255.jpg
цитирай
9. cinderellathespy - teatre,
17.02.2013 13:30
ама ти си решил някой инфаркт да ми докараш днеска, аааа-мааа-ха :))))
Не съм магьосница bre :))), просто имам вълшебна сила и я използвам, за да помагам на хората и да ги усмихвам... Аз самата доста време не можех да
повярвам, че го умея това, ама е факт... Получавам доста потвърждения в тая насока... Thanks от името на щастливите родители!:)

А Незеири, като гледам прототипа - > сега трябва да измислиш (може би) един пазач на роби в колонията, да наподобява негър и да има амбиции да се развие в шоу бизнеса на предделувиалния свят, когото Нези да омае (очевидно с бутове), да го мотивира да се включи в заверата, да им помогне да избягат от острова, да ги заведе де да знам и аз къде... после, обаче, в интригата да бъде намесена и Зари, щото до колкото се сещам и тя се заглеждаше по бутовете, по някое време, някъде по пътя вероятно да ги открие Дион и докато се уточнят кой кого гледа, щото Дион и той ще гледа бутовете вероятно, но пък ще е впечатлен и от очарованието и устрема на Зари (с тия ми ти гърди и не само...), та доста ще си върти главата на ляво и на дясно, и докато страдат от дезориентация ще пристигнат при Доко и там вечееее... За някои - > бут, за други -> шут, за трети може - > смут, за четвърти -> верблюд и т.н., т.н. :)))

Айде изчезвам, стига за днеска - > неделя, неделя, слънце, слънце, ама за някои ще изгрее Луната като зачаткам по клавиатурата в равномерен скоростен ритъм (вчера червен, днеска зелен) след малко... :)))
На теб усмивки и ти благодаря сърдечно и за историята и за това, че ме провокираш да се разтоварвам с усмивка!

http://vbox7.com/play:1611e83c
цитирай
10. teatarnamechtite - синдерела,
17.02.2013 13:50
Използването на вълшебна сила ми звучи точно като определението за магьосница! Или ако настояваш може да ти сменим ранга на вълшебница.

Ти ми даде идея как да бъде прякора на едробутестата. Нези звучи подходящо. Благодаря!

Отворен съм към всякакви идеи за интрижки. Обещавам да взема под внимание предложението ти. Доко и Дион е задължително да ги срещнем по пътя - иначе за какво ще участват в историята въобще. А и всичките герои далеч още не са излезли на сцената...

Впрочем никой не е казал, че трябва да отиват на острова. По всичко изглежда, че Народа на Ку отива на острова. За Зари нищо не съм казвал. Но да не разкривам повече... Търпение му е майката! :-)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 925646
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156