Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2013 11:45 - МИШОКА -- 05. Зари II (1)
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 1419 Коментари: 0 Гласове:
23

Последна промяна: 09.01.2014 16:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Залива на Десетте реки, Кафевите земи, 5-та луна на 2493-то слънце от века на Лъва (12 488 г.пр.н.е.).
 image
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---

Зари бе наясно, че сред чуждоземните народи съществуваха какви ли не налудничави истории за народа на Ку - и особено за неговите женски две третини. Като по-активната и по-многобройна част от населението край Залива на Десетте реки, жените от народа на Ку по правило се считаха от далечни народи като атлантите за изключително здрави физически и същевременно неземно привлекателни - въпреки необичайния за техните представи тъмен цвят на кожата. Зари не по-ученолюбива от останалите момичета на нейната възраст. С течение на времето бе изучила криво-ляво езика на атлантите. И неведнъж бе разговаряла с чудатите търговци от Посейд. Бяха й намеквали, къде с насмешка, къде с чисто откривателско любопитство, че сред учените културоведи в големите училища на Посейд (които там наричаха университети) същестувал дългогодишен спор за това дали дъщерите на Ку имаха обичая да си лягат често една с друга. Все пак, трябваше да признае Зари, редно бе да се предположи, че след като мъжете в племето са така оскъдни, а такива здравенячки като Дъщерите на Ку няма начин да стоят задълго, без да отговорят на някои естествени свои нужди, те би трябвало да са си изнамерили надежден заместител на мъжете. Неслучайно на тържищата в големите атлантски градове нерядко можеха да се намерят приспособления с такива любопитни имена като "Двуглавата змия на Ку"[20]. Правеше се от застиналата смола на едно стройно дърво, което растеше по земите около свещената планина Ку - при което двете глави на въпросната змия се намираха от двата й края, вместо редом една с друга, както можеше да се очаква от такова митично чудовище. Наистина не можеше да им се отрече, много изобретателни бяха тези Дъщери на Ку!
Зари само се подсмихваше, когато дочуеше тези намеци. Но и гледаше да не разбива на пух и прах странните представи на пришълците, затова предпочиташе нито да отрече, нито да потвърди подобни твърдения. Всичко това искрено я забавляваше - а най-смешно й ставаше, когато видеше изумената физиономия на поредния атлантски моряк или търговец. Уж се имаха за умни и способни люде, а не можеха да вникнат в най-простите неща от живота! Но Зари нямаше никакво намерение тя да бъде тази, която ще разпръсне техните заблуди, насаждани в главите им още от ранно детство. А иначе тя сама най-добре си знаеше дали предпочита повече мъжката или женската ласка. "Зависи от случая" бе единственото, което благоволяваше да отговори на любопитните подпитвания - и така предизвикваше още по-голямо объркване у слушателя.
Но пък ако оставим за момент настрана Двуглавата змия на Ку, за Дъщерите на Ку се носеха и някои къде-къде по-близки до истината твърдения. Като например че легендарната бойна брадва с две остриета, която бе спечелила толкова много битки в хилядолетната история на Кафевите земи, произхождаше именно от Народа на Ку - или поне от неговите предтечи, дошли по тези брегове отвъд Зъбатите плата преди много, много слънца. Но разбира се, както и за другото твърдение, за това също нямаше преки доказателства, а само легенди, предавани от уста на уста. Единственото, за което можеха да бъдат сигурни чуждоземните посетители бе, че Народът на Ку можеше да бъде изключително изобретателен в използването на всякакви подръчни средства като оръжие. И по всяка вероятност Двуглавата змия също не правеше изключение.
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---

© Спасимир Радев


Тагове:   зари,


Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 926329
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156