Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2011 14:31 - Интерлюдия. Мираж или оазис?
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 5787 Коментари: 6 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Красотата на пустинята е в това, че някъде в себе си тя крие кладенец.

Казват, че погледната през страстни очи, действителността става приказна. И отново на кръстопът питам – дали това е самозаблуда или е начин за оцеляване и съхранeние?

Ако здраво сме стъпили на земята и калта винаги е само кал, сме имунзирани срещу неочаквани обрати и неприятни изненади. Пустинята е само пясък и не очакваме оазиси и не мечтаем за утопии. Но не затваряме ли вратата на надеждата, не обръщаме ли гръб на дребното и красивото в ежедневието ни? В стремежа си да се предпазим от болката, не притъпяваме ли „дарбата” да чувстваме?

По-добри ли ще сме, ако дори и пустинята ни изглежда като огромен декор, в който е скрит извор? По-добри ли ще сме, ако и в най-черния ъгъл на сянката виждаме искра светлина, по-добри ли ще сме, ако търсим човешкото във всеки човек? По-добри или просто... по-раними? Наивност или извисеност е да търсиш и да виждаш във всеки и всичко късче доброта и красота, дори с цената на уязвимостта си?

Няма как да сме изцяло погълнати нито от едната крайност, нито от другата. Ежедневните ни избори определят кое надделява в нас - Отчаянието или Надеждата. Балансът зависи само от нас.

Да се усмихваш, когато те боли, е лицемерие пред себе си, НО ако успееш да се надсмееш над болката - това е сила и може би тайната ни за оцеляване.


Тагове:   интерлюдия,


Гласувай:
18



1. kite333 - Истината е някъде по средата между отчаянието и надеждата -
16.11.2011 14:41
в осъзнатата реалност.
Може би..
цитирай
2. rumqnadikova - Привет на любимото ми театърче...
17.11.2011 11:09
Ах,как ми хареса това:"Казват, че погледната през страстни очи, действителността става приказна"......Обичам да чета написаното от теб...
цитирай
3. teatarnamechtite - Румяна,
17.11.2011 11:59
Мисълта е на Салвадор Дали. Много е прав - какъв е света навън зависи от нашето възприятие за него., от нашия душевен мир, от вътрешната ни хармония. Приказното можеш да видиш само с очите на детето в себе си, което ежедневието не е успяло да убие.
цитирай
4. rumqnadikova - Любимо театърче
17.11.2011 13:35
teatarnamechtite написа:
Мисълта е на Салвадор Дали. Много е прав - какъв е света навън зависи от нашето възприятие за него., от нашия душевен мир, от вътрешната ни хармония. Приказното можеш да видиш само с очите на детето в себе си, което ежедневието не е успяло да убие.

Всеки си има своя Салвадор Дали,представи си за мен това си ти...,намиг...и усмивка..и нещо от него ..за теб..Я се стегни----"Скромността не е най-голямата ми добродетел."До нови срещи...
цитирай
5. sestra - Леко е цинично,
05.12.2011 18:29
ама работи.
цитирай
6. tera - Виждам противоречие в това
06.12.2011 09:17
или по-скоро игра на думи: "Да се усмихваш, когато те боли, е лицемерие пред себе си, НО ако успееш да се надсмееш над болката - това е сила и може би тайната ни за оцеляване."

Не съм здраво стъпила на земята, но вече ми се налага да стъпвам :)))

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 926455
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156