Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2011 00:12 - МИШОКА -- 06. Мат I (2)
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 1243 Коментари: 0 Гласове:
16

Последна промяна: 09.01.2014 17:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---
Когато най-сетне стигна до мястото, където бе загърбил колата, той с ужас откри, че от нея не бе останала и следа. Трескаво се разтършува по земята, но не само, че не откри двете бразди, които Наварата бе оставила на идване, но сега по чакъла не се различаваха никакви следи. Дори собствените му стъпки, които бе оставил по-рано с тежките си кубинки, сега бяха изчезнали.
Обзет от паника, Матей извади фенерчето от раницата си и освети камъните покрай речното корито. Да, това със сигурност бе мястото, където бе оставил колата с двамата пътници. Ето го големият боров чвор, преметнат връз потока. Ето я и скалата, на която бе се облегнал, докато подреждаше багажа си, преди да ги изостави. Но сега от тях нямаше и следа. Сякаш никога не са били тук.
Светлините зад бърдото внезапно угаснаха. Буботенето бе престанало. Матей бе останал отново насаме с нощния вятър. Още веднъж потърси с поглед следите от автомобила. Два пъти обиколи от край до край цялата долчинка с фенерчето. Не откри нищо, дори угарката, която операторът Митко бе хвърлил върху камъните.
Нещо изпиука в джоба му. Пресегна се и извади мобилния си телефон. Вече работеше, но батериите му бяха пред свършване.
След като размисли за малко, набра номера на единствения човек, който можеше да му помогне в момента.
Оттатък се чу плътен мъжки глас. Ококорен от нарастващия ужас, младият полицай избълва на един дъх в микрофона:
- Господин кмете? Обажда се Мутиу Адеволе от Областния Разследващ отдел. Ако се сещате, днес имахме уговорена среща, но не успяхме да дойдем навреме. Господин кмете... Имам голям проблем. Искам да докладвам... - Матей се запъна за момент. - Да съобщя за двама безследно изчезнали.
---ПОРАДИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ОТ НАСТОЯЩАТА ГЛАВА СА ПУБЛИКУВАНИ ОТДЕЛНИ ОТКЪСИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ---



Тагове:   мат,


Гласувай:
16



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 925652
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156