Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2010 11:50 - Серия пета. Банички с боза.
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 4064 Коментари: 12 Гласове:
16

Последна промяна: 21.12.2010 15:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да имаш здравословна доза арогантност. Да имаш леко дразнещ поглед. И да си навит да харчиш десетки левчета за банички месечно. Това са в общи линии основните изисквания, за да те приемат полицай. Да произхождаш от средите на заварчиците, водопроводчиците или още по-добре боклукчиите си е бонус. Дава допълнителни привилегии при подбора на кадри. И все пак, неуспелите да довършат висшето най-често стигат до офицерските постове. Неписано правило.

Всяка година хиляди граждани (а и селяни) се подготвят в тънкостите на правораздавателния бизнес. Има дисциплини като: скитане, времепилеене, оплакване от бумащина, основи на финансите и бакшишите, както и общата дисциплина - безполезност. Не е лесно да си безполезен. Иска се талант. Не всеки успява. На някои им щуква да се пробват да свършат нещо - те не свършват добре.

Също така от всеки пишман-полицай се изисква да наизусти "Клетвата на полицая". След постигане на този чутовен акт, гражданинът (или селянинът) се трансформира от невзрачна какавида в яко, върло, страховито, ядящо банички ЧЕНГЕ. Не ти трябва да се занасяш с Ченге.

Дават им и значка. И първата нашивка. Оттам до небето - само нагоре! Пътят е славен.

Забравих да спомена. Дават им и палка, пищов, сълзотворен газ и понякога даже електрошок! Авторитетът преди всичко!

Въпреки че чат-пат им се налага да се борят и с престъпници, които не са мургави и разполагат с нещо повече от каруца с впрегатен добитък отпред, все пак повечето време си прекарват в Баничарницата на ъгъла и ядат банички с боза.

---
  image
Станка припкаше, не, направо летеше по улицата на излизане от участъка. Всичко се бе развило толкова добре, че даже не й се вярваше. Ей, какво чудо е това чарът! И късата пола помагаше, де...

Не стига, че омразната дърта овца трябваше да плати глоба, след като двама свидетели от Мъгъзина бяха дали показания в полза на невинното младо момиче с минижупа... ами й присъдиха и чантата! Заветната чанта от черно-бяла крокодилска кожа! Направо от Тайван! И - олеле - с отстъпка! Искаше й се да припадне. В обятията на готиния полицай, хи хи хи.

Така щяха да й завиждат приятелките. И за чантата, и за полицая.

Впрочем той се казваше Нейко. И й бе дал телефона си дори! Някакви залагания кога щеше да му звънне?

Мислите й бяха прекъснати от едно дружеско "Ехей!" от отсрещния тротоар. Станка се обърна и видя позната физиономия. Мъж на средна възраст, зализан, тъмен балтон, крачи напето. Това може да е само Манчо от квартала. "Ама че досадник", помисли си Станка и се усмихна двайсет и четири каратово:

- Как си бе, Манчоооу!

- Ай кака, каква си гиздава ма! - Манчо й смигна многозначително.

Открай време я беше вдигнал на мушка, но все не му връзваше. Но Манчо не бе чужд на принципа "Търпение му е майката". Все някога трябваше да подейства. Даже да си с пръстен на безименния пръст, че и с новородени близнаци, не пречи да драсваш по някоя и друга чертичка в бележника със завоевания. И шкембенцето и то не е особена пречка. Всичко е в чара, не разбирате ли?

- Какво ново уа, Манчоу? - всъщност Станка това живо я интересуваше. Манчо винаги знаеше нещо. И с готовност си го споделяше с всеки, под сурдинка. Даже и когато не са го питали.

Манчо се прокашля съзаклятнически и пак смигна, но по онзи друг начин, който със сигурност е понаучил от десетките шпионски филми, които бяха минали през телевизора му.

- Да знайш кака к"во станало! - на Манчо му трябваше само да му подадеш реплика, за да влезе в режим "новинар". - Твойта Буба я хванали с алкохол!

- А-въй! Тъй ли ва? - Станка искрено зацъка с език.

- Е, не точно нея де. Нейничкият, новият. Един пишлингар с черен Голф такъв, натокан. Хванали го с промил и пол"вина. Голям гаф, ти ка"ам...

Ах, значи Голф е било все пак. Възможностите не бяха кой знае колко много.

- Не дууумай! - Станка използва кодовата парола за "искам още!" - И ко?

- Амчи... Ся са в полицията и пишат показания. Ама оня имал връзка при куките, ша го измъкнат хайвана.

Интересно. Връзка, значи? Наша Станка беше видимо заинтригувана. Май ще трябва да врътне няколко телефона. Все пак тази работа не бива да се оставя току-тъй. Най-добрата й приятелка - замесена в алкохолна афера. Връзки в полицията, пък тя да не знае нищо. Ще я видим тази работа. Може пък да изскочи нещо.

Погугукаха си още малко с бат" Манчо, пък се разделиха по живо, по здраво. Станка го изчака да завие зад ъгъла и удари токчетата на кръгом. До участъка бяха има-няма три преки.



Тагове:   Манчо,   Станка,


Гласувай:
16



1. smile999 - !!!!!!!!!
21.12.2010 14:13
Чета с удоволствие!:-)
цитирай
2. balgarski7vinarki - taka si e mai-imam predvid polizaite- i ne savsem
21.12.2010 14:36
...Mai e zaradi optimizma -i ne samo- az sam dovolna ot kvartalnata patrulka- imala sam konflikti i sam poluchavala vazmojnata pomosht ot poliziata v sluchai na sasedski i dr.drebni bitovi scandali.
, Idviat barzo sled obajdane i poneje se razchuva a i gi znaiat che ako reshat shte im otroviat jivota, spazvame niakavo polu mafiotsko neglasno sporazumenie- slushame i krotuvame za izvestno vreme.
цитирай
3. teatarnamechtite - :)
21.12.2010 14:44
Абе въобще - добряци хора са си! И банички ядат, какво повече искаш? :)
цитирай
4. анонимен - Мартин
21.12.2010 14:55
Стилът наистина е много приятен! ИРОНИЯТА прозира от всеки ред, а препратките към реалността очебийни. "Благодаря ти за този пост!"
цитирай
5. asthfghl - Да имитирам някои редовно коментиращи:
21.12.2010 15:08
"Леле бееее! Колко готинкооо! Как хубу си го написал самооо! Тцъ тцъ ТЦЪ! Супееер! Браво! Поздравления! Усмихвай се! Приятен ден!"

И така...
цитирай
6. teatarnamechtite - :)
21.12.2010 15:10
Ама лошави сте. :)
цитирай
7. анонимен - Мартин към 6
21.12.2010 15:53
Може би по-правилно Справедливи!
цитирай
8. teatarnamechtite - мартин,
21.12.2010 15:55
"Винаги съм действал в интерес на Справедливостта!" - Саддам Хюсеин, преди да го обесят.

;)
цитирай
9. анонимен - Мартин към 8
21.12.2010 15:57
Обичта или омразата изменят коренно понятието за справедливост. –Паскал
цитирай
10. teatarnamechtite - мартин,
21.12.2010 16:12
Живеенето чрез мислите на другите изсмуква капацитета ни да имаме свои мисли. -- Аз.
цитирай
11. анонимен - Мартин към 10
21.12.2010 16:16
Като стъпих на опита и мислите на другите, сътворих моето чудо - моя живот! - Аз
цитирай
12. spasunger - ;-)
21.12.2010 16:22
- Много сме опитни в нямането на опит! - Леля Ог.
- Ама аз исках да кажа... исках да кажа, мисълта ми е, че нямам кой знае колко повече опит в нямането на опит от теб... - Маграт Чеснова.

(из "Вещици в чужбина" от Тери Пратчет)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 924702
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156